Saturday, August 27, 2011

طرق صناعة الحشيش

الطرق القديمه لعمل الحشيش



هناك طريقتان لعمل الحشيش من نبات الماريجوانا كانتا تستخدما منذ قرون.

الطريقه الأولى : النخل


يتم الحصول على الحشيش من الماريجوانا عن طريق تجفيف النبات وتحويله الى غباره(مسحوق).

ينخل المسحوق عدة مرات خلال شبكات مختلفه فى الحجم حيث تزيد فاعلية المسحوق كلما صغر حجم الشبكه المنخول بها,والمقصود بالحجم هنا هوا قطر فتحات الشبكه.

يمكن تدخين هذا المسحوق كما هوا , ولكن الطعم(الكرفه) والتاثير يتغير بعد الضغط(الكبس).

جودة الحشيش يعتمد على جودة النبات المستخدم فى عمليتى النخل والكبس.

هذا هو الأسلوب المفضل في لبنان والمغرب حيث تجفف النباتات ، ثم تنخل حتى تحصل على اعلى جوده لمسحوف الحشيش.


نحصل على الحشيش بهذه الطريقه عن طريق فرك النباتات الحيه وجمع الراتنج الذى يتراكم على الايدى , القفازات او الملابس التى لامست النبات.


الطريقه الثانيه : الفرك


الفرك هو الأسلوب المفضل في مناطق جبال الهيمالايا ، مثل نيبال.

هناك بعض الحشيش المنتج بواسطة النخل في هذه المناطق ، ولكن الفرك اليدوى كانت الوسيلة الرئيسية لانتاج الحشيش في معظم أنحاء آسيا منذ قرون.

وتعتمد جودة الحشيش المنتج بواسطة الفرك على نوعية النباط وطريقة تجميع الراتنج واسلوب الكبس.

بصفة عامة ،الحشيش المنتج عن طريق الفرك فى اسيا افضل من نظيره المنتج بطريقة النخل فى لبنان والمغرب.





الاساليب الحديثه لصناعة الحشيش


لا يزال ينتج الحشيش بواسطة الطرق المشروحه اعلاه , ولكن التطورات الجديده فى مجال العلم اسفرت عن اساليب اجدد واسرع.

تتضمن هذه الطرق عزل ال Tricomes عن المكونات النباتيه الاخرى لنبات الماريوانا بطرق علميه معقده نوعيا باستخدام المياه.

اذا كنت مهتم بالاساليب المختلفه لصناعة الحشيش تقدر تبعتلى رساله خاصه ده لانها كثيره ومعقده لا يسعنا المجال لذكرها هنا وانا هحاول اساعد على فد مقدر.



طريقه عمل الحشيش بالبانجو والحنه



2- عسل أسود
3- بانجو
4- منخل دقيق
5- خلاط بس هانستخدم المطحنة بتاعه بس
------------------------
الطريقة
________________
1- هنجيب البانجو ونقوم بطحنة في الخلاط لحد مايبقي عبارة عن بودرة
2- هنجيب البانجو المطحون ونحطه علي المنخل ونقوم بنخله عشان لما نيجي نعجنه مايبقاش فيه بعض الشوائب
3- هنجيب مقدار من الحنة يكون أصغر من مقدار البانجو اللي نخلناه ونقوم برده بنخل الحنة بعد نخل البانجو المهم يكون البانجو اكتر من الحنة بالضعف
4- بعد عملية نخل الأتنين الحنة والبانجو هانعجنهم بالعسل الأسود بس منكترش العسل الأسود
هانحط مقدار كافي يخلي العجينة تمسك وبس ونقوم بعجنهم كويس وانا هنا قلت عسل أسود
ومقولتش لبان دكر لأن لبان الدكر رائحته بتبقي باينة أوي غير كده لما بنيجي نفرد دبوس
من الأصطف اللي بيبقي معمول من لبان الدكر بيعمل فقاقيع صغيرة بعد توليعه
العسل بيغني عن أي حاجه يعني بيخلي العجينة تمسك كويس ومش بيعمل ريحة زي لبان الدكر
ومش بيعمل فقاقيع في توليع الدبوس وبيخلي شكل الحشيش نضيف .
5- بعد العجن كويس نحط العجينة في كيس من السلوفان ونلفه كويس وبعد كده نحط العجينة الملفوفة بالسلوفان داخل ورقة من الفويل ونلفها كويس
6- وبعد كده نحط العجينة دي في الفرن لمدة قصيرة تتراوح مابي 5 أو 10 دقائق مع نار هادية
وبعد كده نطلعه من الفرن ونقوم بكبسه سريعا بأي حاجه ثقيله ونضغط عليه لحد مانخليه بالعرض إللي نحبه
وبعد كده نفك ورقة الفويل وبكده هاتشرب حشيش برده نظيف علي الأقل أنضف من اللي بتشرب

6 comments:

Anonymous said...

add me ya man :)
M2_@live.ca

Anonymous said...

اذا ممكن تضيفني ضروري اخوي
crazywarior@live.com

m.poot said...

بعد ازنك استفسار بسيط جدا انا لو عايز اضيف علي الخلطه دي زيت حشيش او برشام او بنج ازاي
او عايز اعملو بالاستغناء عن البنجو

Unknown said...

عزيزي ممكن تراسلني عى الايميل t_ouran@yahoo.com
عندي كم سؤال

jumbo said...

ممكن تكلمنى على الايميل ده ضرورى
i_m50@ymail.com

Unknown said...

يعني انت عندك زيت حشيش أنت هتجيب عشبه اسمها المرميه من العطار وطحنها بعد تنضيغها حتحط جرام من الزيت على 120جرام من المرميه وتعجنها وبعد كده تكبسها كويس جدا جدا وشكرا